Nasljednik Nissana 370Z bit će najavljen u Tokyu

Nissan će sljedećeg mjeseca na auto showu u Tokyu predstaviti koncept kojim će najaviti dugo očekivanog nasljednika legendarnog 370Z. Dobru vijest otkrio je Nissanov šef razvoja Andy Palmer koji je također izjavio kako će nadolazeći model biti 'manji i lakši', no jednako snažan kao i 370Z. Za pogon će najvjerojatnije biti zadužen manji turbo motor, no postoji i mogućnost da će koncept koristiti električni pogon.

###

Serijska će izvedba, s druge strane, gotovo sigurno koristiti benzinski motor, a trebala bi se pojaviti u sljedećih nekoliko godina. Postoje naznake kako bi se moglo raditi o moćnoj, 4-cilindričnoj turbo jedinici koja će, unatoč manjoj zapremnini, razvijati jednake performanse kao i aktualni V6 agregat.

Palmer je na ovogodišnjem auto showu u Frankfurtu izjavio kako će Nissan kasnije lansirati vrhunsku Nismo verziju 'kako bi učvrstio njegovu poziciju u segmentu u kojem se danas nalazi'. Dužnosnik je već imao prilike sjesti za upravljač automobila i rekao je da vožnja u njemu 'pravi užitak'.

Pročitajte više