Opel Astra u limuzinskom izdanju

NOVU Astru u limuzinskom izdanju Opel će nuditi od listopada kada se očekuje dolazak na pojedina europska tržišta.

Nakon osnovne kompaktne, te karavana i sportskog GTC-a ovo je četvrta izvedba modela kojom Opel zaokružuje ponudu za svoj najpopularniji proizvod. Opelov bestseler u izvedbi s četiri vrata premijerno će se predstaviti potkraj kolovoza na salonu automobila u Moskvi. Nimalo čudno s obzirom da upravo Rusi najviše vole limuzinski kroj.

No, ve sada je poznato kako će Astra sedan biti dostupna u širokoj gami koju čini sedam motora, četiri benzinska (100-180 KS) i tri dizelska (95-130 KS). Poseba poslastica za štedljive bi će Astre s 1.7 CDTI ecoFLEX motorom opremljene sustavom Start/Stop koja prosječno troši tek 3,7 l/100 km. Početkom iduće godine nova Astra s četvorim vratima bit će oplemenjena novom generacijom visokoučinkovitih, četverocilindričnih benzinskih motora SIDI ECOTEC zapremine 1,6 litara, s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem goriva.

Nova Astra limuzina (duljina/širina/visina: 4.658/1.814/1.476 mm) ima međuosovinski razmak od 2.685 mm i što je budućim vlasnicima važnije prtljažnik 460 litara zapremine - 90 litara više od peterovratne izvedbe. Preklapanjem naslona stražnje klupe djeljivog u omjeru 60:40 zapremina se povećava na maksimalnih 1.010 litara. Sve ostalo, pa čak i sama estetika zadržali su standarde klasične kompaktne izvedbe.

Pročitajte više