Volkswagen R GmbH

Mirne vode u segmentu tvorničkih tuninga uzburkale su se nedavno nakon što je njemački proizvođač Volkswagen najavio kako će ‘R’ oznaka na nekim njegovim modelima visokih performansi uskoro postati logo sasvim nove kompanije – Volkswagen R GmbH-a.

Kako se to da i predpostaviti, glavna će zadaća nove kompanije biti izrada ‘ekskluzivnih sportskih modela za Volkswagen u budućnosti’. Kako bi se to omogućilo, Volkswagen je prenio ‘odgovornost i ovlasti u razvoju, implementaciji i prodaji individualiziranih ponuda vozila’ novoformiranoj kompaniji.

Odjel R već ima dva top modela u svom portfelju, Scirocco R i Golf R, koje mu je Volkswagen također predao. Uz to, Volkswagen R uključuje i dizajnerske pakete R Line te ostalu ekskluzivnu robu.

‘Ime kompanije, Volkswagen R GmbH, odgovor je na povećanu globalnu potražnju za individualiziranim vozilima koja odišu suvremenom sportskom ekskluzivnošću. Oslanjanje na sportski duh odražavat će se intenzivno u programu Volkswagen R-a kako srednjoročno, tako i dugoročno’, stajalo je u Volkswagen-ovoj objavi.

Volkswagen R GmbH najavljen je na netom završenom auto showu u Ženevi. Kompanija će zapošlajvati 350 radnika i djelovat će u blizini Wolfsburga.

Pročitajte više