Alfa 4C stiže ranije od očekivanog

FIAT bi mogao već na ljeto sljedeće godine predstaviti produkcijsku izvedbu budućeg toliko iščekivane Alfe 4C. To je nekoliko mjeseci ranije nego što se očekivalo kada je kao najveći kandidat za premijerni nastup spominjan detroitski auto salonu 2014.

Alfa 4C će biti ključan model za ovaj brand s obzirom da će se raditi o automobilu s kojim će se pokušati povećati imidž i privlačnost cjelokupne ponude, prvenstveno na sjevernoameričkom tržištu gdje će se nakon duljeg izbivanja ponovno vratiti.

Pored vrlo privlačnog dizajna 4C bi kupce trebala osvojiti vrhunskim performansama i voznim sposobnostima. Iako će biti riječ o automobilu pogonjenom 1,75-litrenim turbo 4-cilindričnim motorom masa ispod jedne tone (oko 850 kg) postignuta ekstenzivnom upotrebom ugljičnih vlakana i činjenica kako bi ovaj pogonski stroj trebao razvijati oko 300 KS, bit će garancija dobre zabave.

Ovaj aluminijski motor će se ugrađivati i u ostale modele Fiat Grupe, poput novog Spidera koji je potvrđen za 2015, ali i u neke modele s američkom značkom (Dodge, Jeep, Chrysler), kao i onom domaćom (Lancia). Jedan od prvih američkih kandidata je SRT izvedba Dodge Darta.

Na kraju dodajmo i kako insajderi potvrđuju kako razvoj nasljednice modela 159, Giulie, teče (konačno) prema planu te kako će se novitet proizvoditi na "dvije globalne lokacije". Vjerojatno je riječ o jednom pogonu u Europi i drugom u Sjevernoj Americi.

Pročitajte više