Audi A4 DTM u civilnoj izvedbi

NOVI A4 bit će od jeseni dostupan u specijalnoj DTM izvedbi kojom Audi obilježava prošlogodišnji trostruki uspjeh natjecateljskog A4 DTM.

Iako razvijen od strane odjela odgovornog za bolide kao što su RS 4 i RS 6, civilna izvedba s natjecateljskim nema previše sličnosti. Kao baza je poslužila izvedba s 2.0 TFSi benzinskim motorom kojem je snaga povećana s 200 na 220 KS, a okretni moment s 280 ma okruglih 300 Nm. Prema podacima koje je podastro quattro GmbH, ovako motorizirani A4 dostiže 100 km/h za 7,1 sekundi i postiže maksimalnih 246 km/h.

Specijalna serija vizualno se distancira novim 18-inčnim aluminijskim naplatcima s 15 krakova. Manji razmak od tla dobiven je ugradnjom sportskog ovjesa podešenog specijalno za ovaj automobil. Osim novog izgleda prednje maske uočljivi su novi odbojnici s većim usisnicima zraka i difuzorom (straga), stražnji spojler od ugljičnih vlakana, te unikatni finiš retrovizora u phantom crnoj boji. I na kraju, tu je još dvostruki završetak ispušnog sustava promjera 100 mm.

U unutrašnjosti kupac može očekivati mnoge atrakcije iz DTM Edition specijalnog paketa. Kontrast crne tkanine i srebrnih umetaka djeluje vrlo efektno, a dojam zaokružuju sportska sjedala presvučena kombinacijom Nardia microfibre tkanine i kože. Detalji od karbonskih vlakana preuzeti su sa modela S4.

Cijene zasada nisu poznate, pa kao orijentacija može poslužiti podatak da će 250 primjeraka namijenjenih britanskom tržištu biti dostupno po cijeni od oko 44.000 eura.

M.N.

Pročitajte više