Audi najavio Q8 e-tron, evo što nas čeka

Foto: Audi

PREMIJERA je za dva dana, ali prve informacije su već procurile. 

Ono bitno je kako e-tron odlazi u povijest. Barem kad je ime u pitanju. Naime, električni SUV će sada ići u sklopu modela Q8, a nudit će se i u izvedbi Sportback. 

Audi je zasad otkrio tek siluete modela, ali je sasvim jasno kako će se raditi o daleko atraktivnijim automobilima. Kad je pak pogon u pitanju, priča se o nekoliko varijanti, dok bi na mjestu top izvedbe trebao biti SQ8 e-tron s tri elektromotora. 

 

O snagama i performansama je prerano govoriti, ali orijentir od 500 KS i s baterijama od barem 95 kWh kapaciteta možete uzeti s popriličnom dozom sigurnosti. Ubacimo li u jednadžbu prosječnu potrošnju koja se kreće od 19.5 do 24.4 kWh, ovisno o izvedbi i snazi, jasno je kako možemo očekivati osjetno bolji doseg, s većim baterijama i preko 550 km. 

Kad su pak performanse u pitanju, Audi zasigurno neće nikome ostati dužan. Ali bi zato mogli ostati oni koji se odluče kupiti ovaj auto. Cijena bi mogla biti poprilično visoka. 

 

Ready to excite. The new, fully electric Audi Q8 e-tron models*. The countdown starts now, watch the reveal November 9,...

Objavljuje AudiSubota, 5. studenoga 2022.

Pročitajte više