Audijeva je najprestižnija limuzina, a sada je dobio supermoćno izdanje

Foto: Audi

AUDI A8 je najbolje što danas Audi i svijet nude u domeni limuzinskih krstarica, a sada je ponuda obogaćena paprenom izvedbom.

Naravno, u pitanu je model koji se odaziva na ime S8 i sve je o čemu danas sanjaju ljubitelji luksuznih pet-metarskih limuzina. I dok je osnovni A8 nakrcan tehnologijom, ovaj će vlasnika osvojiti golemom snagom, ali i brojnim dodacima namijenjenima agresivnijem stilu vožnje.

Ispod poklopca je 4.0 V8 twinturbo u mild hybrid 48V izdanju, a koji u maksimumu daje 570 KS i 800 Nm, baš za 2,5 tone tešku krstaricu. Quattro pogon na sve kotače se podrazumijeva, sportski diferencijal također, kao i integracija zakretnih stražnjih kotača te aktivnog ovjesa koji omogućava agresivniju voznu dinamiku uz zadržavanje vrhunskog komfora. Naravno, i ovdje prednje kamere snimaju okolinu ispred automobila te prilagođavaju karakteristike ovjesa uvjetima podloge.

Opcijski začin su kompozitni diskovi, sprijeda promjera 16,5 inča, straga 14,6 inča. Izvana pak decentni znakovi raspoznavanja u vidu oznaka izvedbe, sportskog četverostrukog završetka ispuha i blago redefinirane prednjice. Naravno, Audi će ponuditi i novi dizajn naplataka.

Da, za razliku od A8 ovaj je auto jedan od onih gdje će vlasnik biti češće za upravljačem, a manje zavaljen u stražnju fotelju.

Pročitajte više