Bentley posvetio model Bavarcima, evo što nudi

Foto: Bentley

BAVARSKA je geografski centar Europe i domovina Audija i BMW-a, a sada je tu stigao Bentley.

Bentley je odlučio obilježiti ljepotu Bavarske i počastiti tamošnje kupce specijalnom verzijom svog prestižnog modela. Britanski aristokrat je već godinama u rukama Volkswagena, pa mnogi ovdje vide još jednu dimenziju obračunavanja s domaćim rivalima.

Kako god, model nosi ime Continental GT Convertible Bavaria Edition, a potpisuje ga sam šef dizajna u tvrtki, Stefan Sielaff. Automobil se stvarao u Mullinerovim odajama u Creweu, a bit će izložen u salonu u centru Münchena.

Ono po čemu se ovaj automobil jasno distancira je bijelo-plava kombinacija vanjštine po uzoru na bavarsku zastavu. Automobil je postavljen na 22-inčne kotače u krom finišu, a odmah uz njih na blatobranima je postavljen značka bavarske zastave.

Ista priča i u kabini, s motivom bavarske zastave na osloncima za glave. Plavi prošivi upotpunit će dojam, kao i pločica s oznakom specijalne izvedbe.

Nažalost, Bavarci i svi Bentleyjevi obožavatelji će ostati uskraćeni jer ova izvedba ipak neće u prodaju. Vjerojatno će se ovaj primjerak naći na aukciji, a potom i u nekoj od bavarskih ergela.

Pročitajte više