Jeremy Clarkson je izabrao top 5 automobila u 2018. godini

Jeremy Clarkson je izabrao top 5 automobila u 2018. godini
Screenshot: YouTube

POPULARNI voditelj i dokazani obožavatelj automobila izabrao je pet najboljih noviteta u prošloj godini po njegovom sudu.

Pogađate, svi imaju jednu dodirnu točku, a ta je cijena. Svi su izuzetno skupi. Dobro, i jaki su. I vraški brzi. Ali tu postoji jedna bitna razlika jer svih pet po Clarksonovom sudu nisu samo modeli za pokazivanje nego brutalne mašine stvorene za vrhunske vozačke užitke.

A među njima je i jedan automobil koji se jednostavno morao naći u odabranom društvu. Automobil je to koji je Jezza još u listopadu proglasio najboljim. Pogađate, to je Lamborghini Huracan Performante. Performante izvedba je predstavljena 2017. godine, a osim sustava aktivne aerodinamike (Aerodinamica Lamborghini Attiva - ALA) ima poboljšano podvozje i upravljački sustav, a i ESC je rekalibriran. 5.2 V10 sa 640 KS i 600 Nm omogućava 100 km/h za 2,9 sekundi, Spyderu treba 0,2 s više, a oba jure do 325 km/h.

U klub pet najboljih od 28 testiranih Clarkson postavlja i Porsche 911 GT2. Za njega Clarkson kaže da je ''briljantan sportski automobil''. ''I to kaže čovjek koji nikad nije bio fan Porschea'', dodaje.

Na treće mjesto se probio BMW, ali iz jedne druge priče. To je Alpina B5, a kod Clarksona je dobio 4 od 5 zvjezdica.

Potpuno očekivano na ljestvicu najboljih stigao je i jedan Aston Martin. Vantage je prošao poput Alpine, a Clarkson kao veliki obožavatelj svega iz Gaydona je uvijek spreman oprostiti manje propuste.

Konačno, priču o najboljima zatvara Bentley, i to Continental GT. Novi model je drastično bolji od prethodnika, a to je očito bilo dovoljno da osvoji popularnog obožavatelja brzine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara