BMW-ov zeleni sportaš sve bliže?

ČINI se kako prave dileme više nema te kako bi nam u skorijoj budućnosti iz Münchena trebao stići sportski automobil budućnosti. Drugim riječima BMW sprema "zelenog" sportaša koji će se temeljiti na u Frankfurtu predstavljenoj studiji Vision EfficientDynamics.

Prema navodima izvora koji svoja saznanja pak pripisuje insajderskom izvoru, (prema posljednjim saznanjima) 2012. tržište može očekivati dolazak automobila odličnog dizajna te, s obzirom na performanse, impresivne ekonomičnosti.

Izravno temeljen na Vision EfficientDynamicsu ovaj će automobil karakterizirati nevelika visina, aktivna aerodinamika te napredna oprema. Točnije najavljuju se digitalna instrumentna ploča, 3D head-up zaslon s pregršt informacija, nova generacija i-Drivea i sl. Praktičnost će naravno biti stavljena u drugi ili čak treći plan.

Naglasak je dakako na performansama i ekonomičnosti. Tako će novi model najvjerojatnije pokretati unaprijeđena verzija studijskog pogonskog sklopa sastavljenog od 3-cilindričnog 1,5-litrenog turbodizela i dva elektromotora, a tu je i DCT mjenjač s dvije spojke.

Vjeruje se kako će ukupna snaga prelaziti sadašnjih 260 KS, a maksimalni okretni moment sadašnjih 800 Nm. Najveća brzina će najvjerojatnije biti ograničena na 250 km/h, dok bi za ubrzanje od 0 do 100 km/h bilo potrebno manje od 5 sekundi.

Pročitajte više