Nakon tri desetljeća pronađen Ferrari ukraden F1 legendi Gerhardu Bergeru

Foto: Metropolitan police

BRITANSKA JE POLICIJA pronašla luksuzni Ferrari ukraden vozaču veteranu Formule 1 Gerhardu Bergeru prije gotovo 30 godina. Crveni Ferrari F512M bio je jedan od dva talijanska sportska automobila ukradena dok su njihovi vozači bili na Velikoj nagradi San Marina održanoj u Imoli u Italiji u travnju 1995. godine. Drugi je bio vlasništvo Bergerovog momčadskog kolege, Jeana Alesija.

Završio u Japanu

Policija je objasnila da se klupko počelo rasplitati kada su policajci primili izvješće od proizvođača automobila u siječnju ove godine, nakon što je tvrtka provela provjere automobila koji je prošle godine kupio kupac iz SAD-a, a preko britanskog brokera.

Jedinica za organizirani kriminal u vozilima otkrila je da je automobil otpremljen u Japan nedugo nakon što je ukraden, sve dok nije dovezen u Ujedinjeno Kraljevstvo krajem 2023., pa su krenuli u posjed i spriječili njegov izvoz. 

Drugi Ferrari još nije pronađen

Mike Pilbeam, koji je vodio istragu, rekao je: “Ukradeni Ferrari – blizu vrijednosti od 350.000 funti – bio je nestao više od 28 godina prije nego što smo mu uspjeli ući u trag u samo četiri dana. Naši upiti bili su mukotrpni i uključivali smo kontaktiranje s vlastima iz cijelog svijeta.”

Drugi automobil i dalje je nestao i nitko još nije uhićen, dodala je policija. Inače, jedinica za organizirani kriminal s vozilima Scotland Yarda samo je prošle godine pronašla 418 vozila u vrijednosti od oko 31 milijun funti.
 

Pročitajte više