Bugatti će uskoro predstaviti najskuplji auto na svijetu?

Foto: Bugatti

IZNOS koji se spominje doseže razinu proračuna manjeg grada.

Ako vam je cijena Chirona nestvarna, a modela Divo od pet milijuna eura izvan svih granica razuma, onda ćete s velikom sumnjom prihvatiti sljedeću informaciju koja se širi društvenim mrežama. Naime, Supercar Blog je objavio kako će Bugatti uskoro predstaviti unikatan automobil s cijenom od nevjerojatnih 16 milijuna eura.

To je iznos osjetno veći od dosad javno obznanjene cijene najskupljeg novog automobila, Rolls Roycea Sweptaila, koji je prodan za nešto više od 11,5 milijuna eura. A da stvar bude zanimljivija, auto je navodno osobno naručio Ferdinand Piëch, nekad prvi čovjek VW grupe.

I doista je teško vjerovati da će Bugatti sa slavljeničkim modelom povodom 110. rođendana kompanije imati snage predstaviti i jedan toliko poseban automobil. Dok je Divo brojnim preradama očito opravdao cijenu od pet milijuna eura, ovakav bi bolid morao ponuditi osjetno više za trostruko veću cijenu, pa i temeljito prerađen 8.0 W16 motor.

Recimo i kako je nekoć najmoćniji čovjek kompanije do 2017. godine imao značajan udio u vlasničkoj strukturi, a od 2017. godine, kada je prodao svoj udio, više se javno nije povezivao s kompanijom. Inače, njega se smatra najzaslužnijim što je nanovo oživio ideju svojeg djeda, onu 16-cilindričnog motora, i pretočio je u projekt Veyron. U Bugattiju zasad ne žele komentirati ovu vijest.

Pročitajte više