C2 VTS stigao u Hrvatsku

POTAKNUT sve većim brojem zahtjeva za snažnijim izvedbama modela C2, Citroen proširuje paletu sportskom izvedbom C2 VTS. Prodaja započinje 16. veljače po cijeni od 109.000 kn.

Nasljednik modela Saxo VTS u ponudi je pozicioniran iznad VTR izvedbe, koja je u Hrvatskoj vrlo popularna i čini glavninu prodaje modela C2. Gradski zvrk pokreće 1.6i 16V motor od 90 kW/122 KS, a isporučuje se isključivo u kombinaciji s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem. Veća snaga je posljedica modifikacija na postojećem motoru iz VTR-a, a to su nova upravljačka elektronika, novi sustav ubrizgavanja, posebni razvodnik usisa, te protočniji ispušni sustav. 

Performanse su uvjerljive. VTS do stotke stiže za manje od devet sekundi, a  od 80 do 120 km/h ubrza za 8,3 sekunde u četvrtom stupnju odnosno za 11.3 sekunde u petom. Stoga ne čudi, što je podvozje moralo proći proces optimizacije. Automobil je dobio novi stabilizator i kruće opruge, a servo-uređaju je smanjen prijenosni omjer.

VTS se od ostalih izvedbi jasno distancira atraktivnijom vanjštinom obogaćenom sportskim detaljima. Odbojnici su blago modificirani, dodan je krovni spojler, a stražnji kraj krasi kromirani nastavak ispušne cijevi i VTS oznaka. Također, ponuda boja je proširena Arden crvenom, inače službenom bojom Citroen Sporta.

Interijer je naglašeno sportski, s profiliranim sjedalima, kožom presvučenim upravljačem  i aluminijskim papučicama. Pogled na popis standardne opreme otkriva da je riječ o vrlo povoljnoj kupnji. Serijska oprema stavlja naglasak na sigurnost i udobnost, pa su četiri zračna jastuka, ABS, ESP i klima uređaj dostupni bez nadoplate. Tu su još atraktivan VTS paket uređenja interijera, elektrifikacija, 16-inčni alu naplatci (gume Michelin Exalto, 195/45) i maglenke.

M.N.

Pročitajte više