Citroen DS4: Nastavak kreativne priče

CITROËN DS4 je drugi model iz DS linije, a u prodaju dolazi u drugom tromjesečju iduće godine. Ekskluzivnost zajamčena visokim stilom, te izražena individualnost glavni su aduti modela koji dolazi kao pravo osvježenje kompaktne klase.

Nema sumnje, DS4 poput starijeg DS3 opet nudi originalnu kombinaciju. Pomirujući dinamičnost, polivalentnost i visoke stilske vrijednosti DS4 se svrstava u red najoriginalnijih noviteta na tržištu.

Kompaktnih dimenzija (4,27/1,81/1,53 m) i lagano povišen, model nudi u drugom redu tri sjedala do kojih se lako dolazi putem stiliziranih vrata sa skrivenim ručicama. Tu je i panoramski vjetrobran, kao i vrhunski materijali te brojni detalji koji čine boravak u automobilu ugodnijim. Spomenimo i prtljažnik čiji je kapacitet 370 l.

Ponudu motora činit će tri dizelaša snage 90, 110 i 160 KS, te provjereni benzinci, VTi atmosferac sa 120 i THP sa 150 KS. Vrhunac ponude bit će novitet THP ponude sa 200 KS i  275 Nm.

Srednji dizelaš snage 110 KS spada u e-HDI seriju iza koje se krije mikro-hibridna tehnologija čija posljedica je i do 15% niža potrošnja. Svi motori su opremljeni mjenjačima sa 6 stupnjeva prijenosa.

Kako je posebna pažnja posvećena udobnosti DS4 je dobio dodatnu izolaciju buke, apsorbirajuće materijale u motornom prostoru, kao i odgovarajuće kalibrirano podvozje.

Međutim, ono što DS4 izdvaja od ostatka game definitivno je tzv. Créative Technologie oprema u koju između ostalog spadaju audio sustav s programom za audio obradu, masažna prednja sjedala, širok spektar mogućnosti individualizacije i sl. Kad je pak u pitanju sigurnost vozaču su na raspolaganju eTouch sustav automatskog upućivanja SOS poziva, maglenke s kutnim osvjetljenjem, sustav nadzora mrtvog kuta itd.

U svakom slučaju, novi DS4 nastavlja Citroenov zacrtani put kreativnih tehnologija, beskompromisnog stila i nadasve originalno anti-retro imidža.

Pročitajte više