Citroenov tajanstveni teaser

FRANCUSKI bi proizvođač uskoro trebao predstaviti novi model, no još uvijek nije jasno o čemu se točno radi. Prve informacije očekuju se na službenim facebook stranicama tvrtke.

Naime, prema objavljenom teaseru jasno je jedino da se radi o novom vozilu iz Citroenove DS obitelji. Sve ostalo je pomalo nejasno, pa čak i činjenica radi li se o konceptnom ili produkcijskom vozilu. Srećom izgledno je da se radi o jednom od samo dva kandidata.

Prvi je kandidat produkcijski DS4, kojega je Citroen najavio još na ženevskom auto salonu s konceptnim modelom DS High Rider. Drugi je pak konceptna najava modela DS5 o kojemu se već dugo priča. Dakako postoji i mogućnost da Citroen preskoči koncept i odmah na domaćem terenu predstavi jednog od novih predvodnika svoje ponude.

Kako god bilo za vjerovati je kako će u salonski model, bio on produkcijsko ili konceptno vozilo, biti ugrađen hibridni HYbrid4 pogon s dizelskim i električnim motorom, čija će prodaja uskoro krenuti u Peugeotu 3008 i od kojega PSA grupacija puno očekuje.

Pročitajte više