Dacia ima specijalnu izvedbu za sve modele, nudi se i u Hrvatskoj

Foto: Dacia

RUMUNJSKA Dacia je već 15 godina prisutna na europskom tržištu, gdje igra bitnu ulogu kao jedan od najpropulzivnijih proizvođača.

Veliki uspjeh rumunjske tvrtke pod kapom renau nissan grupacije obilježit će se Proud izvedbom, a koja će se nuditi na modelima Duster, Logan MCV Stepway, Sandero Stepway i Lodgy Stepway, i to u limitiranom izdanju.

Radi se o primjercima u Iron plavoj boji, ali i još šest drugih nijansi, te s oznakom“15“ i „15 Years“. Na popisu opreme nalaze se kamera za vožnju unatrag i PDC, automatski klima-uređaj, 7-inčni dodirni zaslon s navigacijskim sustavom i informacijama o prometu, radio-uređaj, USB priključak i Bluetooth. Unutrašnjost dobiva posebne presvlake i detalje u plavoj boji.

Izvana ih se prepoznaje po 16-inčnim alu naplatcima (Duster 17“), oznakama izvedbe na pragovima, te detaljima poput retrovizora u sjajno crnom finišu. Cjelokupnu ponudu možete naći na službenim stranicama.

Podsjetimo, Dacia je europsku priču započela 2004. godine modelom Logan. Danas, 15 godina kasnije, s 564.854 prodanih primjeraka u Europi drži tržišni udio od 3,16%. U Hrvatskoj je Dacia prošlu godinu završila na 5. mjestu na tržištu osobnih vozila s ukupno prodanih 3680 vozila.

>> Dacia Duster Proud

Pročitajte više