Elon Musk otkrio još jednu tajnu Roadstera

Foto: Tesla Motors

OPREMLJEN moćnim elektromotorom i ogromnim baterijama novi roadster će nuditi performanse dosad nezamislive u svijetu automobila, i to ne samo električnih.

A kad su vozne osobine u pitanju, mnogi su ostali zatečeni ubrzanjem, ali i informacijom kako će doseg biti nevjerojatnih 620 milja, odnosno 998 km. I to usprkos činjenici da su baterije kapaciteta 200 kWh, odnosno dvostruko veće od one u trenutno najmoćnijim električnim modelima, opet onima iz Tesle.

A nakon što se postavilo pitanje o dosegu, na Twitteru je reagirao sam Elon Musk i pritom je bio nedvosmislen. "Doseg će biti preko 1.000 km", komentirao je Musk. Pritom nije bio voljan obrazložiti tu tvrdnju, kao ni naglasiti u kojim uvjetima će ovoliki doseg biti ostvariv.

 

Ono što je sigurno je da oni koji požele iskusiti drugu krajnost, o takvom dosegu mogu samo sanjati. Ali u tom slučaju će osjetiti kako je to ubrzati do 96 km/h za 1,9 sekundi, odnosno do 162 km/h za 4,2 sekundi. I da, maksimalac je preko 400 km/h, a testni vozač Tesle je izjavio kako će roadster ići osjetno brže, a to znači teritorij gdje stoluju Bugatti i Koenigsegg. Električni bolidi im do sada nisu mogli ni približno konkurirati u direktnom odmjeravanju snaga, a pitanje koje si svi postavljaju je hoće li Tesla uspjeti i promijeniti odnos snaga.

A uspije li, bit će to dvostruki uspjeh Tesle. Naime, prvih tisuću primjeraka roadstera ići će po 200.000 USD, a potom će cijena biti 250.000 USD, što je osjetno manje od prvog benzinskog rivala.

 

Pročitajte više