Ferrari inspiriran legendama: Ima 720 KS i stotku u manje od tri sekunde!

Foto: Ferrari

ČETIRI godine nakon što je predstavio nasljednika modela 458 Italia, na isto mjesto je doveden i nasljednik 488-ice. Ženeva želi dobrodošlicu Ferrariju F8 Tributo.

Nova poslastica za novi rekord. Ispod atraktivnog utegnutog odijela krije se najsnažniji kućni V8 ikad ponuđen. 3.9 V8 twin-turbo daje 720 KS i 770 Nm, a igra se autom koji je sada 40 kg lakši (ukupno 1.330 kg) od pedesetak konja slabijeg prethodnika.

A promjene dvije varijable u jednadžbi daju samo jedno - još manji broj sekundi za sprint do 100 km/h. Naravno, ubrzanje nije jedina novost, ali lijepo zvuči da do 100 km/h treba 2,9 sekundi, a još ljepše da mu do 200 km/h treba tek 7,8 sekundi. I neće posustati sve do 340 km/h. Ako pitate za turbo rupu, u Ferrariju kažu kako takvih pojava kod njihovih automobila nema. Uostalom, ovaj je model stigao Pista izvedbu 488-ice.

Nakon što smo naučili da je novi model lakši, snažniji i brži od prethodnika, recimo i kako bolja aerodinamika donosi novi dizajnerski izraz iz Maranella. Neki će reći da doista vuče na 308-icu, ne onu iz Peugeota, već divotu iz 1970-ih. A u poklopcu motora vidi se ideja legendarnog F40.

Novi je i dizajn interijera, a uz nove kontrole, stigao je i novi ekran, onaj za suvozača dijagonale sedam inča. O cijeni nekom drugom prilikom.

Pročitajte više