Fiat 500e je najslađi električni auto, ali cijena bi mogla biti problem

Foto: Fiat

FIAT predstavlja električnu verziju svog najdugovječnijeg modela, pa i nešto više. 

Ali nemojte da vas izgled zavara. Ovaj 500 je potpuno novi model izrađen od nule. Proizvodit će se u Torinu, a proizvodnja klasičnog 500 se seli u Poljsku. 

Bezvremenski dizajn je i dalje prisutan, ali sada uz brojne novosti. One prolaze od svjetala do krovnih nosača pa su se Talijani opet pokazali kao pravi majstori dizajna. Zanimljivo je da je novi 500 od izvornika veći, i to dulji i širi za čak 6 cm. 

Interijer je pak ugostio 10,25-inčni zaslon, ali i "klavirske" prekidače. Nema ni analogne ploče s instrumentima već ju mijenja 7-inčni zaslon. Multimedija je nova, a na popisu opreme sva sila dodataka, pa i stilovi vožnje. To su Normal, Range i Sherpa, gdje potonji itekako utječe na komfor vožnje i ograničava brzinu na 80 km/h

A vožnju osigurava kombinacija elektromotora od 118 KS i baterija kapaciteta 42 kWh. 100 km/h ima za 9 sekundi, vozi do 150 km/h, a doseg je 320 km. Na punjaču od 85 kW baterije su pune do 80% za 35 minuta.

Sve rečeno zvuči odlično, pa čak i neodoljivo. No ipak, cijena od 37.900 eura usprkos bogatoj opremi donekle čini ponudu manje privlačnom. 

Pročitajte više