Focus C-max osvaja europsku nagradu za dizajn

SIJEČANJ je definitivno u znaku plavog ovala. Nakon nekoliko interesantnih noviteta iz Detroita slijedi jedna europska nagrada.

Najmlađi Fordov model, Focus C-MAX je na danas, na Bruxelles Motor Show-u je osvojio europsku nagradu za automobilski dizajn. Nagradu dodjeljuje organizacija Designers Europe, i to u pet kategorija predstavnicima dizajnerskih centara pojedinih marki automobila.

Designers Europe je proveo istraživanje među stručnjacima u branši. Za svoje mišljenje o dizajnu modela predstavljenih 2003. godine upitani su isključivo profesionalni dizajneri i studenti dizajna iz cijele Europe.  Žiri se sastojao od oko 200 ljudi, a njihov izbor u kategoriji manjih višenamjenskih automobila bio je Ford Focus C-MAX.

U ime Forda, nagradu su primili direktor Ford Beneluxa, Paul de Rooij te glavni dizajner Ford Europe, John McLeod. "Počašćeni smo i sretni što smo primili ovu nagradu. Focus C-MAX oblikovan je da pokaže svoje posebne vozne karakteristike i zabavan duh kroz svoj sportski dizajn eksterijera što i nije tipično za  putnički automobil," komentirao je John McLeod.

Na salonu u Bruxellesu, Designer Europe slavi svoj 15.rođendan. Organizacija je uspostavljena 1989. godine s ciljem promoviranja automobilskog dizajna i dizajnera čitave Europe. Danas se ova organizacija smatra glavnim partnerom proizvođača i dizajnerskih škola.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više