Četiri EuroNCAP zvjezdice za Focus C-max

Četiri EuroNCAP zvjezdice za Focus C-max

NA KONFERENCIJI za novinare, održanoj 27. 11. u Ateni, Euro-NCAP dodijelio je Focusu C-MAX njegove prve četiri zvjezdice i to za sigurnost djece. Ford Focus C-MAX  dobio je i četiri zvjezdice za sveukupnu sigurnost putnika te dvije zvjezdice za zaštitu pješaka.

U ovoj posljednjoj fazi testiranja novih automobila, Euro-NCAP je po prvi puta uspostavio rang listu za sigurnost djece, a Focus C-MAX je jedini automobil kojem su dodijeljene četiri zvjezdice.

Ovakav rezultat postignut je nakon dva odvojena testa - testiranja frontalnog udarca (64 km/h) te bočnog udara (50 km/h), i to koristeći dvije lutke. Prva je lutka simulirala trogodišnje dijete u Britax Romer Duo Plus ISOfix dječjem sjedalu okrenutom prema naprijed.

Druga lutka je simulirala jedno i pol godišnje dijete u Britax Romer Baby Safe sjedalici okrenutoj prema natrag i učvršćenoj pojasom za odrasle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveukupna pozicija s 4 zvjezdice za sigurnost putnika je izvanredan rezultat ostvaren prema mjerilima Euro-NCAP-a.

Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme) je neovisna organizacija uspostavljena 1997.godine koja testira nove automobile po pitanju sigurnosti u simuliranim situacijama nesreća.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara