Fordovo trkaće čudovište na stazi izgleda nevjerojatno

Screenshot: yonly65 (Instagram)

ZVUK izvanserijskog automobila zadivit će svakog ljubitelja brzine. Ford GT je sjajan trkaći automobil, ali su konstruktori automobila pomaknuli granice svojih mogućnosti.

Auto je predstavljen prošle godine na Festivalu brzine u Goodwoodu. Riječ je o trkaćem vozilu čija je proizvodnja ograničena na samo 45 primjeraka. Svaki primjerak stoji 1,2 milijuna dolara. Zbog ograničene serije i visoke cijene predstavlja pravi raritet na trkaćim stazama širom svijeta.

Prije nekoliko dana pojavila se fotografija Fordovog trkaćeg čudovišta. Vlasnik je potpredsjednik Googlea i ljubitelj brzih automobila Benjamin Treynor Sloss. Prvi GT Mk II model konačno je viđen na stazi.

Milijarder je na svom Instagram profilu podijelio seriju videosnimki zabilježenih na stazi Thermal kluba u Kaliforniji. Prva videosnimka prikazuje start Forda GT Mk II, dok druga svjedoči o njegovim performansama na stazi u punoj brzini.

Svaki istinski ljubitelj automobilskih utrka uživa kada čuje zavodljivi zvuk motora. Sloss nije očekivao da će mu ovaj auto pružiti nevjerojatno iskustvo.

"Znao sam da će zvučati dobro, ali nisam očekivao da će biti ovako dobro. Čista glazba motora", napisao je Sloss na Instagramu.

Harmoniju stvara 3,5 litreni EcoBoost motor koji je pojačan na 700 konjskih snaga. Trkaći propisi su ograničili snagu motora. U usporedbi s cestovni modelom, Ford GT druge generacije je lakši za oko 130 kilograma, a aerodinamika je poboljšana za čak 400 posto. Ovi podaci ukazuju da je riječ o vodećem Fordovom trkaćem automobilu, piše Carbuzz.

Fotografije govore da je model izrađen u nebesko plavoj boji s narančastom trakom koja prelazi preko krova i haube. Svaki primjerak bit će jedinstven, a model u garaži milijardera nosi broj 15.

Pročitajte više