FOTO Model o kojem ovisi GM: Predstavljen najvažniji novitet godine

Foto: Chevrolet
 
I DOK je u Hrvatskoj i Europi najvažniji model u gami pojedinih proizvođača kompakt i sve više bar jedan crossover, preko bare poslovni uspjeh ovisi o plasmanu pick-up modela. 
 
Kamioneti već desetljećima nose epitet narodnih kola, a u top 10 redovito ulaze bar tri modela . Među njima je obavezno Silverado, glavno oružje General Motorsa u vječnom ratu protiv Fordove F serije i Ram 1500 modela. 
 
 
Novi Silverado definitivno izgleda moderno, i što je bitno, itekako moćno. Predviđeno je ukupno osam izvedbi, a na vrhu je Trailboss izvedba s blokadom diferencijala, podesivim terenskim ovjesom i dodatnom zaštitom podnice. Novost je cestovna RST izvedba postavljena na 22-inčne naplatke. 
 
Silverado je veći od prethodnika, a donosi nešto veću ponudu prostora, ali i čak 204 kg manju masu. Odličan start osigurat će i šest motora među kojima su dva nova V8 (5.3 i 6.2). Najzanimljiviji je ipak 3.0 Duramax redni šest-cilindarski dizelaš s 10-stupanjskom automatikom za kojeg u Chevroletu kažu kako će ponuditi najbolje performanse u klasi. 
 

Pročitajte više