FOTO Muzej automobila rasprodaje dio kolekcije, pogledajte što se nudi

Foto: Lane Motor Museum

NE događa se često da muzej rasprodaje dio svoje kolekcije. 

Upravo to je napravio Lane Motor Museum iz Nashvillea u državi Tennessee. Trenutno ima oko 150 vozila, ali je prisiljen zbog nedostatka prostora riješiti se dijela kolekcije. Posebno je zanimljivo da njihov postav uglavnom čine 'čudna' nekonvencionalna vozila koja ne možete vidjeti bilo gdje. 

Posljedica je očekivano da se i prodaju jednako 'čudna' vozila. A da stvari budu bolje, cijene nisu pretjerane. Naprotiv, ovakva ponuda otvara mogućnost mnogim restauratorima da dođu do originalne, pa čak i unikatne baze za start novog projekta. 

"Željeli bismo drugima pružiti priliku da ožive, restauriraju i uživaju u ovim automobilima, umjesto da ih prepuste desetljećima u mračnom prašnjavom skladištu", stoji na stranici muzeja s popisom vozila za prodaju. "Iako možda više nisu ovdje, mi ćemo nastaviti s našom misijom dijeljenja ovih jedinstvenih automobila s javnošću."

A među tim ponuđenim vozilima ima doista zanimljivih opcija. Nama možda najinteresantniji je Citroen Tissier iz 1988. godine. S prednjim krajem kultnog CX-a ovo je najoriginalniji šlep koji smo vidjeli u zadnje vrijeme. Pokreće ga 2.5-litreni turbodizelaš, a cijena je 45.000 USD. I sad zamislite da njime prevozite Spačeka, kakav bi to prizor bio. 

Citroen je zanimljiv, ali nije najskuplji. Ta titula ide za bivšeg trkača iz Indy Racing Leaguea. Potpisuje ga Dallara, iz 1999. je godine, a pokreće ga Oldsmobileov 4.0 V8 s oko 700 KS. Cijena je 60.000 USD.

S popisa izdvajamo još Lloyd LT600 iz 1961. godine, procijenjen na 50.000 USD, te uvijek zanimljivu Fiat Multiplu iz 1966. godine koja stoji 40.000 USD. Volite li talijansku školu dizajna, oko će vam zapeti na Alfu Romeo Spider iz 1986. godine. Ovaj klasik je u ponudi za 15.000 USD. Još povoljniji je Lancia Appia iz 1960. godine. 

A završavamo klasikom koji nije potrebno posebno predstavljati. Za Mercedes 280S iz 1969. godine traži se 15.000 USD.

>> Cjelokupnu ponudu s opisom automobila, fotografijama i kontaktom možete naći ovdje

Pročitajte više