FOTO Novi Santa Fe snimljen u javnosti, odobravate li Hyundaijev novi dizajn?

Foto: Hyundai

NOVI Hyundai Santa Fe donosi potpuno novi dizajnerski izraz koji nije svima najbolje legao, posebno kad je u pitanju stražnji kraj vozila. 

Hyundai je odlučio primijeniti novi dizajnerski izraz na svojem najvećem SUV modelu. Tako je usvojio kutijasti dizajn, pa mnogi oblik vozila uspoređuju s Land Roverom Defender. Tu je i novi LED potpis svjetala u obliku slova H, koji sprijeda osigurava originalni vizualni potpis i noću. 

 

Međutim, dio vozila koji je svakako izazvao podijeljena mišljenja je stražnji kraj vozila. Fotografije iz javne garaže jasno dočaravaju o čemu se tu radi, ali i koliko je Santa Fe na koncu veliko vozilo. Pritom je na fotografiji neka slabije opremljena izvedba bez ukrasne rozete ispuha i zatamnjenih stražnjih stakala. 

Hyundai je uz nešto veći prevjes odlučio vertikalno odrezati karoseriju, a pritom sama svjetla spustiti na najnižu točku, odmah do ruba odbojnika. 

 

Veliki ravni panel zajedno s izostankom bočnih ramena ostavlja dojam rješenja kao na klasičnim kombijima, a mnogi već Santa Fe uspoređuju s nekim neslavnim rješenjima poput onih Ssangyonga. S druge strane, ovakav koncept svakako će osigurati optimalnu prostranost u ovom modelu koji se isporučuje s tri reda sjedala. 

Pročitajte više