FOTO U ovom muzeju vrhunski automobili imaju kraljevski tretman, a sada ide u prodaju

 Foto: Chris Cortazzo Real Estate

JEDINSTVENO zdanje pruža prvoklasni komfor za vlasnika i njegove automobile, a cijena je stravična.
 
Neki sanjaju o automobilu, drugo o automobilskoj egzotici, a treći o vlastitoj zbirci stvaranoj godinama. Upravo takvima je namijenjena ova jedinstvena građevina koja se prodaje zajedno sa svojim "stanarima", vrhunskim sportskim automobilima koji su obilježili posljednjih desetak i više godina autoindustrije.
 
Vlasni ovog svojevrsnog muzeja u Malibuu je nekadašnji trkač Steve Goldman. Površine je 650 četvornih metara i može ugostiti 25 izložaka, automobila. Trenutno je u njemu izloženo 14 vrhunskih bolida, a na popisu su McLaren P1, LaFerrari, Porsche Carrera GT, Pagani Zonda i McLaren 12C. Među njima posebno mjesto ima Ferrari 360 tuniran na 1.000 KS, ali i unikatni Porsche 911 GT2 koji potpisuje Alois Ruf.
 
 
Ovo zdanje u centar pažnje postavlja automobila, pa se stječe dojam da je izgrađeno oko automobila. Goldman se prije izgradnje savjetovao s muzejima i tražio optimalan način čuvanja umjetnina. Stoga ne treba čuditi što su u cjelokupnom prostoru vlažnost i temperatura strogo nadzirani. Također, zrak se redovito filtrira, a posebnim sustavom eliminiraju se potencijalni štetnici. 
 
 
Ovaj jedinstveni privatni muzej trenutno je oglašen i prodaje se po cijeni od 10 milijuna dolara. I da, automobili nisu uključeni, ali vlasnik je spreman pregovarati.
 

Pročitajte više