FOTO, VIDEO Ljepota mu nije jedini adut: Upoznajte novi Hyundai Santa Fe

 Foto: Hyundai

HYUNDAI je uspješno preslikavši lice hvaljene Kone na novi Santa Fe napravio odličan posao i stvorio crossovera kojeg će mnogi izabrati za budućeg suputnika. 
 
A posebno obitelji jer je predviđeno i XL izdanje sa sedam sjedala. No i standardna izvedba je dovoljna. Ima 6,6 cm veći razmak između osovina u odnosu na aktualni model i sada mjeri 276,6 cm. Pritom je i duljina narasla za 7 cm na 477 cm, pa je ukupni volumen kabine narastao za oko 100 litara na oko 3.135 l. Kapacitet prtljažnika je 625 litara kod osnovne izvedbe.
 
Ispod poklopca je novi 2,2-litreni turbodizelaš s 202 KS i 434 Nm, dok su u ponudi benzinaca 2.0 turbo s 235 KS te 2.4 klasika sa 185 KS kao početak ponude. Svi se nude s osam-stupanjskom automatikom, a usuglašena je s pogonom na sve kotače. Na popisu obaveza je i hibridna izvedba, no još je nepoznato na kojim će tržištima biti ponuđena. 
 
 
Nova forma izgleda dobro, ali je i u praksi bolja. Osim uvjerljivije ergonomije pametna arhitektura s puno transparentnih površina i stanjenim A nosačem poboljšala je vidljivost za čak 40 %. Santa Fe je jednako zanimljiv i iznutra, a veseli što je i kod osnovnih izvedbi bez "tabletića" zadržan povoljan estetski dojam bez suvišnih plastika. 
 
Loša je vijest da će novi Santa Fe biti i nešto skuplji od prethodnika. Ništa dramatično, govorimo o kojoj tisući kuna, ako preslikamo situaciju na njemačkom tržištu. 

Pročitajte više