FOTO Vrlo rijedak BMW M3 CSL parkiran je u garaži već 20 godina

U VELIKIM garažama nerijetko se mogu pronaći automobilski klasici prekriveni debelim slojem prašine. Jesu li napušteni?

Jedan takav primjer dolazi nam iz britanske garaže, gdje se može vidjeti BMW-ov dragulj, serija 3 coupe u M3 izdanju. I to ne bilo kojem, već posebno zanimljivom CSL izdanju. Prema nekim informacijama, automobil stoji u garaži nepuna dva desetljeća, iznimno rijedak primjerak olakšanog i dodatno osnaženog M3 koji je proizveden u svega 1383 komada. 

O povijesti automobila kruži nekoliko priča. Jedna od njih objavljena na Facebooku kaže kako je novi automobila vlasnik preuzeo 4. kolovoza 2004. godine u Readingu i odvezao ga do garaže u Londonu, gdje od tada stoji s manje od 60 prijeđenih kilometara. 

 

rumour has it, that on the 4th of august 2004 a businessman took a trip from london to reading to pick up his brand new...

Objavljuje MotorchiveSrijeda, 16. kolovoza 2023.

Online izvješća pak daju neke druge informacije. Prema njima je automobil skupio oko 16.000 km. Javio se i jedan korisnik s pristupom sustavu pretraživanja BMW Kasio, koji kaže da je ovaj CSL nakupio 23.000 km. 

Kako god bilo, automobil nije registriran od 2006. godine te sudeći po fotografijama vrlo vjerojatno od tada stoji u garaži. Zanimljivo je da je auto promijenio vlasnika 2013. godine, ali se svejedno nije micao iz garaže.

Automobil je u međuvremenu dobio blokadu kotača lisicama, a oštećen je i stražnji odbojnik. Usprkos oštećenjima i potrebi za detaljnim servisom mehanike, ne sumnjamo da postoje entuzijasti spremni da obnove ovakvu vremensku kapsulu. 

Pročitajte više