Genesis G80 je korejsko savršenstvo kojeg se boji i njemački trio

Foto: Genesis

GENESIS se u ovih nekoliko sezona koliko je prisutan na globalnom tržištu pokazao kao vrlo ozbiljna marka koju već sada podjednako poštuju javnost i struka.

Nedugo nakon lansiranja prvog crossovera, modela GV80, luksusni brand koncerna Hyundai Kia dovodi tržišno najzanimljiviji model, ali i model koji će trenutno imati glavnu ulogu u ponudi Genesisa (na američkom tržištu). 

Na dizajn ne treba trošiti riječi. Korejski autori su posao odradili na najbolji mogući način ponudivši nesumnjivo elegantan dizajn, ali pritom i originalan automobil jasnog identiteta. Coupeovski dizajn pokazuje čemu korejska tvrtka stremi, a u tome će pomoći jaka tehnološka logistika. 

Pet metara dugu krstaricu karakteriziraju kraljevski luksuz, vrhunski komfor i sva tehnološka oprema danas poznata u automobilskom svijetu. Loša je vijest da V8 više nije u ponudi, ali su tu 2.5 turbak s 304 KS i 421 Nm, te 3.5 V6 s 380 KS i 530 Nm. Nudit će se i dizelaš, 2.2 s četiri cilindra i maksimumom od 210 KS i 441 Nm. Pogon je stražnji, a opcijski će se nuditi i AWD. 

Pročitajte više