Hoće li novi Sportage biti najatraktivniji SUV na tržištu?

Render: Kolesa.ru

AKO ste mislili da originalniji SUV od Tucsona nećete vidjeti, prevarili ste se. 

Hyundai Tucson je stigao i izazvao pravu pomutnju, a uskoro će s iste adrese stići još jedan adut. Priprema ga Kia, a prve naznake govore da će biti izuzetno atraktivan. Ruski Kolesa.ru je objavio rendere temeljene na dosadašnjim špijunkama, kao i najavama iz izvora bliskih korejskoj marki. 

Izgleda odlično, a bude li doista takav u serijskoj izvedbi, Sportage bi odmah po premijeri mogao napraviti pravu pomutnju na tržištu. Premijera je zakazana za travanj, a Kia će dijelom zakoračiti i u premium. Naime, upravo to je najavljeno pred par godina kad se saznalo da će ova marka u kompaniji imati luksuzniju ulogu. Oni koji su se smijali, sada će zanijemiti. Ako već nisu. 

Tehnološki srodan Tucsonu, model će imati svoj dizajn predvođen još atraktivnijim svjetlima. Straga će pak biti sličniji aktualnom modelu, ali uz osvijetljeni spoj između svjetala i istaknuti novi logo.

Uz poznatu paletu benzinaca očekujte hibride, a nešto kasnije vjerojatno i električnu izvedbu. Sve u svemu, još jedna zanimljiva novost iz Kije. 

Pročitajte više