Hyundai ix35 dolazi u Europu

HYUNDAI je na korejskom tržištu premijerno predstavio novo izdanje kompaktnog SUV modela. Nasljednik Tucsona ima globalne aspiracije, u Europu dolazi već polovicom mjeseca, a američki je debi zakazan za studeni i tamošnji L.A. Auto Show.

Novi model u dobrom duhu politike tvrtke nastavlja s novom nomenklaturom, pa shodno tome nosi oznaku ix35. Pod starim imenom prodavat će se isključivo na korejskom tržištu. I što je važnije, novi model u većoj mjeri prati trendove prikazane na ženevskoj studiji ix-ONIC prikazanoj na ovogodišnjem salonu u Ženevi.

Na projekt razvoja novog modela Hyundai je uložio 36 mjeseci rada i preko 150 milijuna eura. Model globalnih aspiracija nudit će se u kombinaciji 2.0 benzinskog motora (Theta II) snage 166 KS i usuglašenog s novom šest-stupanjskom automatikom. Također, u Europi se može očekivati i 2.0 dizelaš (diesel R) snage 184 KS, a dostupan u obje izvedbe pogona. Prosječna potrošnja benzinca je oko 8,5, a dizelaša oko 6,5 l/100 km.

U Hyundaiju su uvjereni u uspjeh modela, a prve projekcije govore kako će iduće godine biti prodano bar 40.000 primjeraka.

Pročitajte više