Iz Volkswagena priznali: "Više nismo konkurentni“

Foto: Volkswagen

U VOLKSWAGENU su priznali da imaju problema.

Volkswagen je jedan od onih poslodavaca za koje se vjerovalo da nakon zaposlenja imaš sigurno mjesto do mirovine. Sudeći po najnovijim vijestima, to više nije tako, a brojni radnici bi uskoro mogli tražiti novi posao. 

Kako pišu pojedini mediji, menadžeri su navodno zaposlenicima poručili da mogu očekivati otpuštanja kao dio strategije kompanije u nastojanjima da uštedi 10 milijardi eura i postane kompetitivnija na tržištu. 

Volkswagenu nije lako. U Kini lagano gubi tlo pod nogama pod pritiskom brojnih domaćih proizvođača s konkurentnijim proizvodima, ali i Teslom. U Europi je pak također pala potražnja za električnim Volkswagenima, pa je tvrtka bila primorana zaustaviti proizvodnju u pojedinim pogonima, i to već u dva navrata. 

Thomas Schaefer, glavni izvršni direktor marke Volkswagen, na nedavnom je sastanku osoblja izjavio da je tvrtka "nekonkurentna" u svom trenutnom stanju kao rezultat visokih troškova i neučinkovitosti unutar organizacije.
"S mnogim našim postojećim strukturama, procesima i visokim troškovima, više nismo konkurentni kao marka Volkswagen", rekao je Schaefer na sastanku osoblja u sjedištu u Wolfsburgu, prema informacijama koje je Reuters dobio na uvid.

Gunnar Kilian, član uprave za ljudske potencijale, na istom je sastanku poručio da je smanjenje broja zaposlenih moguće kroz djelomično ili prijevremeno umirovljenje. Objasnio je da većina od 10 milijardi eura koliko žele uštedjeti neće biti vraćena kroz otpuštanje radnih mjesta, već su potrebne druge mjere.

"Moramo konačno biti dovoljno hrabri i pošteni da izbacimo stvari koje se dupliciraju unutar tvrtke ili su jednostavno balast koji nam ne treba za dobre rezultate", rekao je Kilian, prenosi Reuters.

Pročitajte više