Jedan je od najljepših, ima V12 motor, a košta kao novi Passat: Prelijepi coupe je prilika za vozačke gurmane

 Foto: Aston Martin

NA TRŽIŠTU polovnih automobila mogu se naći egzotični coupei izvanserijskih karakteristika i izuzetno prihvatljive cijene. 
 
Aston Martin je definitivno jedan od njih. I dok njegovi modeli redovito prelaze granicu od 200.000 eura na tržištu polovnih mogu se naći i osjetno povoljnije ponude. Doduše, možete zaboraviti da ćete za malo para sjesti za upravljač Vanquisha, pa i Rapidea, no kod jednog modela možete proći relativno povoljno. A pritom ne mislimo na Cygnet, luksuznu preradu malene Toyote.
 
 
Ime mu je DB9 i u svojoj osnovi donosi sve najbolje. Jednostavnog i bezvremenskog dizajna i danas izgleda prelijepo. Postavljen na aluminijsku osnovu još iz doba dok je Ford vodio igru, DB9 je u kombinaciji 5.9 V12 dragulja auto koji štošta može pokazati i u vožnji.
 
457 KS i 570 Nm daju puno, a papir kaže sprint do 100 km/h u 4,9 sekundi i maksimalac od 300 km/h. Pogotovo u izvedbi s ručnim mjenjačem koja i nije tolika rijetkost. Ipak govorimo o automobilima koji su iz Gaydona dolazili pred deset i više godina. 
 
 
A sada cijena. Ponuda na njemačkim oglasnicima kreće već od 37.000 eura, dok primjerak s tek 50-ak tisuća kilometara napravljenih u 10-12 godina postojanja može biti vaš za 45.000 eura. Primjera radi, ultrapopularni VW Passat u izvedbi s Highline paketom opreme i moćnim dizelašem sa 4Motion pogonom je čak i skuplji. A 2.0 TDI bez obzira na snagu i performanse jednostavno ne može u istu rečenicu s V12 draguljem s potpisom. 
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz AstonMartin, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Aston Martin

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više