Jeremy Clarkson je izabrao auto 2018. godine

Foto: Lamborghini

U POPLAVI noviteta Jeremy se nije puno premišljao. Njega je talijanski bolid naprosto osvojio.

Nimalo čudno, Lamborghini Huracan je sam po sebi poseban automobil, a u Performante izvedbi bolid od kojeg je malotko brži. I tu ne mislimo na pravac i klasično ubrzanje, nego na vožnju kroz zavoje. Recimo Nurburgringom čiji je krug odradio u rekordnom vremenu, sve dok ga nije porazio 911 GT2 RS. A njega je sredio opet Lambo, Aventador SVJ.

Nagradu je prije nekoliko dana u Londonu u ime Lamborghinija primio Maurizio Reggiani, a Clarkson je za Lambo imao samo riječi hvale. "U pitanju je auto koji privlači više od ikojeg drugog. Uđeš u njega i ne znaš zašto ti idu trnci po stražnjem dijelu glave, ali si misliš 'ova stvar je dobra'", komentirao je Lambo na svoj način Jezza. A onda je nastavio u istom stilu: "Postoji nešto u vezi s njim: nije brzina, nije izgled. I samo je jedan auto unazad 12 mjeseci bio za koji sam tako osjećao, a to je Lamborghini Huracan Performante."

Performante izvedba je predstavljena prošle godine, a osim sustava aktivne aerodinamike (Aerodinamica Lamborghini Attiva - ALA) ima poboljšano podvozje i upravljački sustav, a i ESC je rekalibriran. Ispod stražnjeg poklopca i dalje grglja 5.2 V10 sa 640 KS i 600 Nm. 100 km/h hvata za 2,9 sekundi, Spyderu treba 0,2 s više, a oba jure do 325 km/h.

Pročitajte više