Južnoamerikanci dominirali trećom etapom relija Dakar, Šebalj i dalje dobro gura

Brazilac Lucas Moraes za upravljačem Toyote te Argentinac Kevin Benavides na KTM-u pobjednici su treće etape relija Dakar, 733 km između Al Duvadimija i Al Salamiye u Saudijskoj Arabiji.

Hrvatski vozač Juraj Šebalj sa suvozačem Ivanom Vidakovićem osvojio je 14. mjesto natječući se u kategoriji "Classic" u vozilu Nissan Terrano I, dok u ukupnom poretku zauzima 17. poziciju u kategoriji u 77 posada.

U današnjoj etapi u konkurenciji automobilista najbolji je bio Brazilac Lucas Moraes (Toyota), koji je izborio prvu etapnu pobjedu u karijeri na reliju Dakar. Šveđanin Mattias Ekstrom (Audi) zaostao je devet sekundi, a minutu više Saudijac Yazeed Al Rajhi na trećem mjestu.

Saudijac sada vodi u ukupnom poretku s 29 sekundi prednosti ispred Španjolca Carlosa Sainza, danas šestog. Treći Ekstrom zaostaje više od osam minuta.

U konkurenciji motociklista treću etapu je dobio Benavides s jednom minutom i 11 sekundi prednosti ispred Amerikanca Rickyja Brabeca na Hondi. Treći je bio još jedan Hondin trkač, Francuz Adrien Van Beveren, s nešto manje od tri minute zaostatka.

Argentinac je kroz cilj prošao kao treći, ali je potom napredovao na prvo mjesto, jer su Čileanac Pablo Quintanilla (Honda) i Španjolac Joan Barreda (Honda) dobili kaznu zbog prebrze vožnje.

U ukupnom poretku vodi Ross Branch iz Bocvane, koji ima tri minute prednosti ispred Čileanca Josea Ignacija Corneja Florima. Treći je Brabec s više od pet minuta prednosti. 

Dvostruki pobjednik relija u konkurenciji motociklista, Britanac Sam Sunderland (GasGas), odustao je od relija Dakar zbog mehaničkih problema nakon samo 11 km.

U utorak je na redu četvrta etapa od Al Salamiye do Al Hofufa, a pred natjecateljima je 631 km vožnje.

POREDAK NAKON 3. ETAPE

1. Yazeed Al Rajhi (SAU) 13h 07m 29s
2. Carlos Sainz (ESP) +29s
3. Mattias Ekström (SWE) +8m 26s
 

Pročitajte više