Kia Sorento - Još jedna nagrada

KIA Sorento niže uspjehe u SAD-u. Sjevernoameričko udruženje automobilskih novinara (NWAPA) dodijelilo je Sorentu nagradu za najboljeg sportskog terenca obzirom na vrijednost.

Nagrada, koju bira 20 članova automobilskih novinara U.S. Pacific Northwest, treće je Sorentovo Mudfest priznanje u zadnje tri godine. 2002. godine Kijin je luksuzni sportski terenac dobio dvije nagrade, proglašen je za najbolji SUV obzirom na vrijednost (“Best SUV Value”), te izabran najboljim SUV-em  u klasi do 25.000 USD.

Svake godine članovi NWAPA polovicom listopada biraju najbolja vozila po segmentima. Svako vozilo mora biti opremljeno s 80 % opreme vozila, koju kupuju američki kupci. U to spada automatski mjenjač, ABS, CD player, el. podizači stakala, daljinsko centralno zaključavanje, i četiri odnosno pet vrata. Snage redovito odmjeravaju novi modeli, ali i pobjednici iz prethodnih godina.

Kod Sorenta i 16 drugih sportskih terenaca prvi su dan na stazi u Portlandu ocjenjivali ubrzavanje, test kočnica i slalomsku vožnju, a drugi je dan bio rezerviran za ocjenjivanje voznih karakteristika i upravljivosti vozila.

Jerry Smith, osnivač NWAPA o pobjedniku je rekao: "Sorento je neosporivi pobjednik, jer nudi sve ono što mora imati pravi luksuzni SUV. To su bogata standardna oprema, izvanredne on- i off-road mogućnosti, visok stupanj sigurnosti, vrhunska kvaliteta i dakako konkurentna cijena."

M.N.

Pročitajte više