Koenigsegg Regera: Hibrid opasnih namjera

 Foto: Koenigsegg

ŠVEĐANI su stvorili još jedno čudo. Nakon brojnih porođajnih muka na svijet je došao jedan od najbržih hibrida na svijetu. 
 
Proteklih godinu dana u Koenigseggu su predano radili na poboljšavanju gotovo svakog detalja na automobilu. Promijenjeno je više od 3.000 dijelova, što uključuje i novi infotainment sustav, kao i elemente luksuza poput bežičnog punjenja mobitela i el. podešavanja sjedala, stoji u priopćenju. 
 
 
Ono najvažnije je da Regeru pokreće 5.0 V8 biturbo u kombinaciji sa tri elektromotora, ali i Direct drive sustavom na mjestu mjenjača. U igri je 1.500 KS i 2.000 Nm, pa ne čudi što Regera uhvati 100 km/h za 2,8 sekundi. Još zanimljiviji je podatak kako će 300 km/h postići za 10,9 sekundi, što je brže i od netom predstavljenog Chirona. A što tek reći za podatak kako sa 150 km/h na 250 km/h stiže za 3,9 sekundi? I da, maksimalna brzina je 400 km/h, a postiže ju za nevjerojatnih 20 sekundi.
 
Cijena automobila je doslovno na upit. Realno, iznos od oko 1,8 milijuna EUR trebao bi biti dovoljan za ulazak u odabrano društvo.  
 
 

Pročitajte više