Lancia predstavila novi Ypsilon, ali nemojte puno očekivati

Foto: Lancia

MNOGI će nakon ovog pomisliti kako je Lancia dosegla dno i da je spremna za gašenje. 

Naime, nekoć slavna i u svijetu cijenjena marka spala je na samo jedan model, maleni Ypsilon, koji se nudi isključivo na jednom tržištu – talijanskom. Sada su odlučili njihovu ponudu osvježiti novim Ypsilonom. Međutim, ne radi se o automobilu, već je u pitanju električni romobil.

"Kompletno, održivo rješenje urbane mobilnosti" je električni romobil razvijen u suradnji s MT Distribution. Pokreće ga elektromotor snage tek 250 W, a nudi doseg od 18 km. Ima aluminijski okvir, prednje i stražnje LED svjetlo, te kotače promjera 8 inča. Nudi se u dvije boje, a cijena je 299 eura.

I to je sve što morate znati o ovom gadgetu s logom Lancije.

Ima nade

Nije sve tako crno jer se vremešni Ypsilon i dalje dobro prodaje. U prvih pet mjeseci Talijani su kupili čak 22.783 primjerka, što je bolje od cjelokupne prodaje Alfa Romea u Europi. 

Stellantis je odlučio kako će Lancia opstati, a Ypsilon će pravu i dostojnu zamjenu dobiti 2024. godine. Podsjetimo, aktualni model na tržištu je od 2011. godine, a osnova je čak i starija.  

>> Zbog ovog modela Lancia još živi

Tu dobre vijesti ne staju. Automotive News Europe izvještava kako će uz urbani novitet marka dobiti još dva modela. 2026. godine dolazi kompaktni crossover, a treći na popisu bi trebao biti kompakt za koji se još uvijek čeka odobrenje koncerna. Odobre li ga, na scenu bi trebao doći 2027. godine.

Pročitajte više