Ljutiti vlasnik Mercedesa traži 200 milijuna USD jer mu je eksplodirao stakleni krov

Foto: Mercedes

NIJE nimalo ugodno kad ti eksplodira staklo iznad glave, i još k tome u vožnji.

Upravo to se navodno dogodilo vlasniku Mercedesovog SUV-a, modela ML350 iz 2015. godine. On je podigao tužbu protiv njemačke kompanije kojom potražuje čak 200 milijuna USD uvećanih za troškove suda. On tvrdi da je Mercedes prodavao vozila čiji panoramski krovovi mogu puknuti. Tužitelj tvrdi kako je prošlog ožujka njegova sestra vozila auto i da je u jednom trenutku bez ikakve prethodne naznake panoramski krov puknuo. Bio je sunčani dan, a ona je vozila autocestom brzinom od 88 km/h. 

Staklo je navodno naglo puklo, a zvuk je bio poput zvuka puške. Odmah je stala i imala što vidjeti - stražnje panoramsko staklo je eksplodiralo i rasulo se po stražnjem sjedalu. U tužbi stoji kako je za pravilno funkcioniranje velikog panoramskog krov potrebno odgovarajuće inženjersko znanje, kao i ojačanja na optimalnim dijelovima, a to u proizvođač nije izveo na odgovarajući način. Drugi vlasnici tvrde da je eksplozija panoramskog krova doista stravično iskustvo, u vožnji vas uz snažnu eksploziju zasipaju komadi stakla. 

Mercedes do sada nije imao opoziv na ovu temu, a nije ni upozorio vlasnike na ovu mogućnost, stoji u tužbi. U sklopu tužbe na red se poziva i Saint-Gobain Sekurit, proizvođač spomenutog stakla. 

Carcompliants.com dalje izvještava kako je u prijašnjim slučajevima Mercedes znao reagirati kompenzacijom od 250 do 500 USD uz uvjet da ih se ne tuži. Zamjena panoramskog krova stoji oko 2000 USD.

Pročitajte više