Luksuzni karavan je odlična ideja, posebno ako je iz Bentleya

PONUDA luksuznih karavana najčešće se svodi na izuzetno skupe dorade malih karoserista, dok veliki zasad još uvijek okreću glavu.

Istina, bilo je slučajeva kad su se i veliki odlučili napraviti poneki karavan po narudžbi. Ali nikada u velikoj nakladi. Te stvari bi se mogle promijeniti, posebno ako se na vrhu neke od tih kompanija pojavi maštovit lik spreman na poslovne rizike.

>> Karavani za pamćenje

Jedan prijedlog imamo i za Bentley, i to njegov netom predstavljeni novitet. Ponudio ga je X-Tomi Design, a na osnovi trenutno dostupnih materijala za novi limuzinski Flying Spur. Istina, dok je Bentayga u ponudi, praktičnije izdanje Flying Spura nema previše tržišnog opravdanja. Svejedno, u realnom svjetlu lako ga možemo vidjeti na parkinzima golf klubova, ali i na ostalim mjestima za odabrane poput najprestižnijih ski destinacija i slično.

Otmjeni interijer kabine tada bi bio začinjen većom ponudom prostora straga, posebno u predjelu glava putnika zbog produljene linije krova. Naravno, najveći plus vlasnik bi imao u prtljažniku do kojeg bi se dolazilo putem električno upravljanog poklopca.

A u tom slučaju karavana bi pokretao isti 6.0 W12 twin-turbo s 635 KS i 900 Nm, što znači sprint do 100 km/h u manje od 4 sekunde i maksimalac debelo preko 300 km/h.

Pročitajte više