Mercedesovo digitalno doba

MERCEDES se na tokijskom salonu predstavio u skladu sa očekivanjima tamošnje publike.
 
Vision Tokyo je studija kombija budućnosti koja svojim izgledom, pogonom i samom idejom u potpunosti odgovara visokim kriterijima jednog od najpopularnijih autosalona. Naglašenih oblina lišenih bilo kakve pravilne linije Vision Tokyo bi lako mogao zaigrati u nekom nastavku SF serijala. Jednako zahtjevan je interijer uređen u stilu najmodernijih lounge barova. Vozač ima dominantan položaj, a usprkos dojma jednostavnosti na raspolaganju su mu najnaprednija tehnološka dostignuća. 
 
 
Od posebnosti možemo spomenuti osvjetljenje prednje maske koje mijenja intenzitet proporcionalno ritmu glazbe u kabini. Snažan svjetlosni sklop vidljiv je straga gdje okružuje ovalno zadnje staklo.  U vozilo se ulazi otvaranjem ogromnih gullwing vrata, a umjesto klasičnih sjedala mjesta su raspoređena koncentrično. Pet putnika, pogađate, može uživati u holografskom multimedijalnom sustavu. 
 
I za kraj riječ dvije o pogonu. Mercedesov koncept koristi hibridni sustav kojeg čine gorive ćelije i set baterija. Autonomija na električni pogon je 190 km, a na vodik oko 790 km. Vozilo ima i mogućnost autonomnog upravljanja zahvaljujući kamerama pokrivenoj okolini. Vjerovali ili ne, Vision Tokyo je postavljen na kotače promjera 26 inča. 
 
 

Pročitajte više