Milijunti Ford Mondeo izašao iz Genka

FORD je 17. rujna proslavio još jedan veliki uspjeh. S proizvodne linije u Fordovoj tvornici u Genku u Belgiji sišao je milijunti Ford Mondeo u prestižnoj Titanium X izvedbi. Postojeća generacija lansirana je 2000. godine, a automobil je oduvijek bio vodeći proizvod u Fordovoj gami.

Odmah su prepoznate njegove vrijednosti, prije svega visoka kvaliteta izrade i uvjerljive vozne osobine, pa je prodaja iz dana u dan rasla. Svaki dan oko 920 jedinica izađe iz proizvodnje i izveze se u čak 67 zemalja širom svijeta.

Proizvodnja automobila u Genku započela je 1964. godine. Tijekom proteklih 40 godina, belgijska je tvornica preuzela na sebe proizvodnju modela Ford Taunus 12M i Ford Sierra, a od 1993. godine jedini je izvor Fordovog osvajača nagrada, Mondea, europskog automobila godine 1994. Od 1965. do veljače 2004. godine, tvornica je proizvodila i europskog predvodnika u segmentu srednjih komercijalnih vozila, legendarni Ford Transit.

Fordova tvornica u Genku je u procesu 600 milijuna eura vrijednog investicijskog programa kako bi se omogućila još fleksibilnija proizvodnja budući da se Ford priprema za uvođenje tri nova modela. Uskoro će se ovdje početi proizvoditi nova generacija Mondea, te novi Galaxy i još jedan, za sada nepoznati, model.

Pročitajte više