Mitsubishi objavio skicu novog SUV-a

JAPANSKI proizvođač namjerava proširiti ponudu SUV vozila. Radi se o tzv. kompaktnom SUV-u, ili crossoveru, koji će se smjestiti ispod trenutnog Outlandera.

Novi bi Mitsubishijev SUV na tržište trebao stići sredinom iduće godine, a konkurenciju će mu ponajviše činiti zemljak Qashqai i ostali slični modeli čiji je broj u posljednje vrijeme znatno porastao. Novi će se model temeljiti na istoj platformi kao Lancer i Outlander, no vjerojatno s nešto kraćim međuosovinskim razmakom.

Priložena skica jasno pokazuje kako će ovaj automobil, posebice njegov prednji kraj, karakterizirati obiteljsko tzv. "jet-fighter" lice te kako će preuzeti većinu dizajnerskih rješenja s konceptnog modela cX (Frankfurt, 2007.), na kojemu se uostalom i temelji.

U konačnici ponudu motora će činiti konvencionalni benzinski i dizelski pogonski strojevi, a 2013. bi na tržište trebala stići i plug-in hibridna verzija. cX je pokretao 1,8-litreni turbodizelski motor snage 140 KS i okretnog momenta od 280 Nm, a njegov se dolazak očekuje i u produkcijskom modelu. Isto vrijedi i za Mitsubishijev SST mjenjač s dvije spojke.

Europska premijera bi se trebala održati u ožujku sljedeće godine u Ženevi, dok bi prodaja u Japanu mogla krenuti već u veljači.

Pročitajte više