Modus - novi Renaultov monovolumen

NAKON Ženeve, gdje je bio predstavljen kao koncept, novi Renaultov monovolumen Modus, koji donekle nagovještava kako će izgledati i novi Clio, predstavljen je na Madrid Motor Showu.

Modus je izazvao nepodijeljeno oduševljenje publike kao koncept, Renault je to uzeo u obzir tako da automobil nije puno mijenjan.

Dizajn je pogođen, a sve je prilagođeno putnicima i njihovom maksimalnom komforu. Automobil je dug 3792 mm, što je od aktualnog Clia dulje za 19 mm, međuosovinski razmak duljine 2482 mm donosi mnoštvo prostora, a zbog velikih staklenih površina (izbor između dva staklena krova, automatski i ručni) putnici gledaju van kroz 3,56 m2 staklene površine.

Jedna od većih inovacija u unutrašnjosti jest "Triptic" pomična stražnja klupa sa sklopivim središnjim dijelom, koja se može pomicati u rasponu od 170 mm, sa četiri moguća položaja, a na njoj se mogu smjestiti dva ili tri putnika. U konfiguraciji sa dva sjedala može biti namještena u bilo koja od četiri položaja, dok su u konfiguraciji sa tri sjedala dostupna samo dva položaja. Pri izmjeni sa dva na tri sjedala ili obrnuto, mora biti pomaknuta skroz naprijed.

Automobil ima prtljažnik koji se otvara u dva dijela, što je već viđeno kod modela C2, te je vrlo praktično rješenje, posebice za gradske, uske prostore.





Goran Vuzem

Pročitajte više