Najpametniji je Lamborghini, a sada je izgubio krov

Foto: Lamborghini

OVO je auto u kojem biste lako mogli izgubiti razum. Nema brige jer Lamborghini je sad pametan i misli na puno stvari.

Toples izdanje nedavno predstavljenog noviteta stiže u Ženevu. A svoj izuzetno privlačni striptiz odradit će u 17 sekundi, i to dok vozi brzinom do 50 km/h. A da biste u potpunosti uživali u jednako privlačnoj melodiji v10 monstruma, ne morate skidati krov i nepotrebno se izlagati ljubomornim pogledima. Dovoljno je spustiti stražnje staklo.

A da ponovimo gradivo, reći ćemo kako 5.2 atmosferac u ovoj ediciji daje 640 KS i 600 Nm, što osigurava 1.542 kg teškom bolidu odličan omjer od 2.41 kg/KS. Stotku ima za 3,1 sekundi, 200 km/h za 9,3 sekundi, a neće stati sve do 325 km/h. Lošije od coupea, ali ljubiteljima otvorenog pogleda u nebo razlika od par desetinki će biti zanemariva.

A ako ćemo o pameti s početka priče, recimo kako Evo izvedba ima Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) ili jednostavno rečeno sustav koji upravlja svim aspektima koji utječu na dinamiku vozila, uključujući zakretanje stražnjih kotača, ponašanje pogona i aerodinamiku.

Na opremu i korištene materijale doista ne treba trošiti riječi. Sve je na razini tražene cijene, a ona se u Europi kreće od 202.437 eura. Prve isporuke počinju na proljeće.

Pročitajte više