Najbrži je SUV na svijetu, a sada je dostupan i u Hrvatskoj

Najbrži je SUV na svijetu, a sada je dostupan i u Hrvatskoj
Foto: IndexOglasi/Automarketing.hr

LAMBORGHINI Urus je prvi povišeni model u novijoj povijesti Lamborghinija, juri preko 300 km/h i nudi se na hrvatskom tržištu.

Po nekima je Urus duhovni nasljednik legendarnog i beskrupuloznog LM-a, a po drugima tek prepakirani Audi, no svi će se složiti da je poseban i u konačnici vrlo originalan. U Lamborghiniju mu tepaju da je to prvi "supersuv" na svijetu, ali i model koji će ih odvesti u novo doba. To već i čini pa je Urus tijekom prošle godine postao drugi najprodavaniji Lambo u ponudi.

Daljnje potvrde tržišne opravdanosti ne treba tražiti. Ono što je bitno je da Urus usprkos visokim nogama, zadržava agresivnu sportsku eleganciju klasičnih modela, a pritom nudi crossoverski potpis. Praktičnost je time odvedena na jednu drugu razinu na kojoj se Lambo ne boji pijeska, blata i snijega. I pritom je opako brz, brži i od najmoćnijeg terenca današnjice (Jeep Grand Cherokee Trackhawk – 707 KS). Juri do 305 km/h, a njegov 4.0 V8 biturbo sa 650 KS i 850 Nm omogućava sprint do 100 km/h za 3,6 sekundi.

I jedan upravo takav je oglašen na IndexOglasima te je u rekordnom roku postao jedan od najpopularnijih oglasa. Ali i najskupljih usprkos tome što je odradio nepunih 10.000 km. Za njega prodajni salon traži okruglih 2,5 milijuna kuna.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara