Najskuplji automobili na svijetu dolaze u Hrvatsku

NAKON GUMBALLA i još niza drugih klubova istomišljenika na red je došlo najekskluzivnije društvo koje na hrvatske ceste dovodi najskuplje i najpoželjnije automobile današnjice.

Supercar Owner Circle je vjerojatno najekskluzivniji klub kolekcionara automobila na svijetu, odnosno obožavatelja automobila. Naime, kolekcionari najčešće ni ne voze svoje limene dragocjenosti, dok ih članovi ovog "kruga" vole provozati. Pritom je u društvu točno 150 članova, čime je zadržana apsolutna ekskluzivnost. Dovoljno je reći da prosječni član ima oko 65 automobila, a svaki vrijedi oko milijun eura. S druge strane, članstvo u ovom ekskluzivnom klubu, koje donosi niz prestižnih aduta poput osobnog menadžera za vezu ili knjige s njihovom privatnom kolekcijom automobila, stoji tek 2500 američkih dolara godišnje.  

Dolazak članova kluba navodno treba zahvaliti i Mati Rimcu i Neveri. "Ponosni smo, ne samo na to što mi radimo tu, već i želimo da kupci takvih automobila dođu u našu zemlju i kombiniraju ljepotu naše zemlje s našim proizvodima. Ponosni smo što smo partneri Supercar Owner's Circle-u ove godine, gdje će deseci najekskluzivnijih automobila svijeta doći u Hrvatsku", rekao je Mate u najavi.

 

Ono bitno je da na hrvatske ceste dolaze veličine kao što su Bugatti Divo, Koenigsegg CCR, McLaren P1 i sl. Poznat je i itinerer, pa tako ruta kreće od Zagreba, preko Opatije, sve do Malog Lošinja. Sudeći po popisu automobila, bit će to najskuplji prijevoz koji je odradio trajekt na ruti prema Cresu.

Automobile možete vidjeti već ovog petka ispred HNK gdje je previđeno okupljanje oko 15 sati. Potom karavana ide do staze ZTC-a u Velikoj Gorici gdje će se automobili utrkivati. Ulaz je slobodan i svi su pozvani. 

Pročitajte više