Nakon godina izbivanja Toyota vraća legendarnu krstaricu

Foto: Toyota

TOYOTA se već oprostila s Avensisom, nepravedno tržišno podcijenjenim modelom koji će ostati upamćen kao jedan od najpouzdanijih modela u segmentu. Naslijedit će ga jedno poznato ime.

U vrijeme kad su hrvatskim cestama vozile nespretno dizajnirane Corolle, oni imućniji neskloni mainstreamu redovito su birali Carinu, limuzinu vanserijske pouzdanosti. Oni dubljeg džepa i bez predrasuda, birali su amerikanizirani Camry. Sada se upravo taj model vraća na europsko tržište.

A novi Camry nije jedina novost na izložbenom prostoru Toyote u Parizu na kojem će Toyota nastupiti u najjačem sastavu. Zanimljivost je i da će u Parizu ove godine biti prikazana samo hibridna vozila – od kompaktnog Yarisa do zadnjih generacija Corolle, RAV4 i Camryja.

Na štandu će biti premijerno prikazana potpuno nova Corolla Touring Sports, uz potpuno predstavljanje izvedbe s 5 vrata.

Novi RAV4, koji će doživjeti svoju europsku premijeru, ponosi se novom platformom TNGA-K i novim hibridnim pogonskim sklopom s motorom od 2,5 litara.

Na Sajmu automobila u Parizu prije 20 godina, Yaris je imao svoju svjetsku premijeru. Uz proslavu te obljetnice, Toyota predstavlja posebnu ediciju "Y20" koja se odlikuje istom zlatnožutom bojom karoserije Golden Yellow kao i izvorni automobil iz 1998., ali ovaj put uz dvobojni dodatak, uključujući suvremeni tamnosivi krov i druge tamnosive naglaske.

Pročitajte više