Toyota opozvala milijun hibrida, evo što poručuju hrvatskim vlasnicima

Toyota opozvala milijun hibrida, evo što poručuju hrvatskim vlasnicima
Foto: M.N, Toyota

TOYOTA će zbog provjere ožičenja na izvanredni servis pozvati oko milijun hibrida.

Toyota je objavila kako planira opozvati 1,03 milijuna vozila među kojima je i Prius, i to u Americi, Europi i Japanu, a zbog moguće greške na ožičenju koja može prouzročiti požar, javlja Reuters.

Prema Toyotinim informacijama, radi se o ožičenju kontrolne jedinice hibridnog pogona koje u predjelu spoja (konektora) može doći u kontakt s kućištem. Ako u trenutku dodira postoji dovoljno prašine, a izolacija uslijed vibracija otpadne može doći do kratkog spoja i generiranja topline koja bi mogla prouzročiti vatru, objašnjavaju u Toyoti.

Radi se modelima Prius, Prius PHV i Toyota C-HR HSD, a oko polovine opozvanih primjeraka je u Japanu, izjavio je glasnogovornik kompanije Jean-Yves Jault.

Na ovu temu javio se i zastupnik Toyote za Hrvatsku čiju službenu izjavu prenosimo u cijelosti:

Akcija obuhvaća modele Toyota Prius, Prius PHV i Toyota C-HR HSD proizvedene od srpnja 2015. do svibnja 2018. godine.

U cilju postizanja potpune sigurnosti i pouzdanosti svojih vozila, Toyota će pozvati sve vlasnike modela Toyota Prius, Prius PHV i C-HR HSD radi provjere ožičenja koje povezuje motor vozila sa upravljačkom jedinicom (Power Control Unit).

U skladu s poslovnom politikom pružanja potpune sigurnosti svojih vozila i zadovoljstva kupaca, u narednom periodu vlasnici vozila zahvaćenih akcijom bit će kontaktirani i pozvani na besplatan preventivni pregled vozila te po potrebi popravak ili zamjenu ožičenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara