Nasljednik Enza će imati 920 KS

INFORMACIJE vezane uz nasljednika modela Enzo kruže već duže vrijeme i s obzirom kako iz Ferrarija ne dolaze nikakve službene potvrde ili negiranja istih, no možemo znati koje su od glasina točne, a koje krive. Tako je i s nanovijim podatkom o snazi novog "super-propetog konjića".

Naime, pojedini su izvori prenijeli informaciju, navodno pristiglu od insajdera, kako će novi predvodnik Ferrarijeve ponude pokretati pogonski sklop snage 920 KS. Radit će se o kombinaciji unaprijeđenog 7,3-litrenog V12 motora koji će biti ugrađen i u očekivani F620, a koji bi trebao biti predstavljen na predstojećem ženevskom auto salonu te 120 KS snažnog KERS-a.

Ovih 120 KS će biti dostupno samo u kraćim intervalima, primjerice prilikom pretjecanja, dok će ostatak vremena ovaj Ferrari, (navodno će nositi oznaku F70), raspolagati s 800 KS. To se u današnjim vremenima svakako ne čini revolucionarno velikim iznosom, no uz malu masu to bi trebalo biti sasvim dovoljno za vrhunske performanse i svjetski vrh.

Predviđa se kako će F70 težiti manje od 1.150 kg, što je otprilike 200-tinjak kilograma manje od Enza. Dodajmo i kako još uvijek nema točnih informacija kada bi se ovaj model trebao točno pojaviti na tržištu, odnosno kada će krenuti prve isporuke. Očekuje se kako bi se to moglo dogoditi unutar dvije godine, dok bi se premijera mogla održati već do kraja ove godine.

Pročitajte više